sponsoren

Maandag
 
 




Hoeveel kilometer loop jij?
home  > nieuws  > dag 4 - 19 september 2019

Dag 4 - 19 september 2019

Now you’re sad sad sad sad sad sad but you’re gonna be fine

Dag 4, de slotavond. Met tegenzin scherp ik mijn potlood, hijs ik mij achter mijn typemachine, verdrietig zet ik me aan het schrijven van dit laatste verslagje. 

 

Het is een beetje een Open Deur, maar zonder vrijwilligers valt er niets te organiseren; hetzelfde geldt overigens ook voor sponsoren. Eerst de vrijwilligers: 
Enorm veel dank aan het core-team: Anouk, Dorien, Lijanne en Saskia! Er zijn stiekem toch nogal wat uurtjes werk in gaan zitten, en dat naast het managen van het gezin, werk en alle andere vrijwilligerstaken en hobbies is echt een applaus waard!! 


Grote dank ook aan alle vrijwilligers die hielpen met het uitdelen en opvouwen van de hesjes, het startburo inrichtten, die met gevaar voor eigen leven de Rotterdamse weggebruikers in toom trachtten te houden, de knippers en uberhaupt iedereen die een stapje extra deed, en dank aan Astrid die onze boekhouding verzorgd (zoals je wellicht begrijpt geef ik als Zeeuw financien eigenlijk nooit uit hand, maar in dit geval GRAAG). Ook driewerf Hoera! 

Mijn persoonlijke complimenten gaan ook uit naar alle vierjarigen en met name diegene met korte beentjes: zeer knap gedaan, met doorzetten kom je ver in het leven. 

 

Jaja, het is erg platvloers om over geld te praten, maar we ontkomen er toch niet aan. Je kunt nog zoveel vrijwilligers hebben, zonder geld gebeurd er helemaal niets. Ja, zo is het nu eenmaal, we leven tenslotte niet in een communistische economie, geld moet rollen, Show me the Money zou een later Scientology figuur zeggen, woeker met je talenten – en nu drijf ik een beetje door. Kortom, Super Super bedankt aan alle sponsoren Robeco, Lokkerbol, Hunter Douglas, FlexxGroup, Opzoomeren, Deltaport Donatiefonds, Maandag, Lekker Fit, Bimbola, en de Bloementeler WNWIKV. Reken er maar op dat we komend voorjaar weer op de stoep staan voor een ‘kopje koffie’! 

 

Beseffende dat ik nog niets over de avond zelf heb gezegd: na een onverwacht enthousiast en spontaan voorwoord (wel verwacht dat ze zou komen, maar onverwacht leuk als je begrijpt wat ik bedoel) van wethouder Judith Bokhove, ik zou bijna Groenlinks gaan stemmen, konden we met naar schatting 357 mensen (das een vrij grove schatting, maar dan, een schatting is altijd wat ruim) vertrekken. Dacht je dat ze ‘op Zuid’ veel aan het verbouwen zijn, ook bij de overburen aan de noordkant van de Maas kunnen ze er wat van. Bijna zorgden de wegwerkzaamheden aan het fietspad op de Willemsbrug (dat is die rode brug, even ervan uitgaande dat jullie niet kleurenblind zijn) voor een veel langere wandelroute. In het ergste geval zouden we bij de Willemsbrug doorgelopen zijn naar Maasboulevard en dan via de Brienenoordbrug (het is overigens Van Brienenoordbrug, maar dat zal niemand de schrijver kwalijk nemen), via De Kuip terug naar huis. Dan was het voor sommigen waarschijnlijk aan Avond Vijfdaagse geworden. Nu is een Avondvierdaagse op zich natuurlijk al een typisch Nederlandsch evenement; maar die heerlijk, traditionele fanfare en alle bloemen (en snoep) aan het eind maakte het geheel nog completer. 

 

De avond werd nog extra bekroond door het langsrijden (en zwaaien) van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix; de achterste lopers konden haar duidelijk voorbij zien scheuren in een vrij forse limousine, voorafgegaan door agenten die tegen een verbaasde automobilist schreeuwden “Ik ben de baas”. Bea’s haar zat zoals altijd onberispelijk. Deze act hadden we als organisatie niet geregeld, dus dit succesje zal ik niet claimen. 

 

Fijn. Zo. Dus. Het zit er weer op. Het organisatie commitee kan vanaf morgen eindelijk weer aan het werk; onze bazen/managers/Tribe Leads zullen blij zijn. 

 

Komende maand houden we nog een evaluatie bijeenkomst, indien jullie op- of aanmerkingen hebben laat het ons weten (we doen komend jaar toch weer lekker ons eigen zin, maar een beetje inspraak schijnt er ook bij te horen). Ook belangrijk om te vermelden is dat twee van ons gaan verhuizen (naar het platteland, ver ver buiten Rotterdam), en dat er dus ruimte en noodzaak is voor nieuwe organisatoren: lekkere ferme aanpakkers die practisch sterk zijn, die op details letten en taken ook daadwerkelijk afmaken; om het concreet te maken: een Webmaster en een Planner. Oh ja, flexibel moet je ook nog zijn. En het levert niets op anders dan een heleboel complimentjes. Aanmeldingen via bjorngeelhoed@icloud.com. Bij grote, overweldigende interesse, houden we een verkiezing :). De eerste aanmelding is al binnen, en lijkt al goedgekeurd (weer zo’n Smiley, maar nu met een knipoog). 

 

Bedankt ook alle deelnemers, ouders en andere begeleiders, we doen dit (ook) voor jullie en zijn blij dat jullie met zovelen meededen. Blijf wandelen, er zijn dichtbij veel wandel tochten, en we hopen jullie in (September) 2020 weer terug te zien. (https://www.wandel.nl/wandelagenda.htm?location=zuid+holland&radius=25&eventtype=&distance=&fromdate=19%2F09%2F2019&untildate=&facets=&scroll=395.3333435058594 

Deel voor de laatste keer nog jullie foto’s, via onze feestboek pagina: https://m.facebook.com/pages/category/Event/Avondvierdaagse-kop-van-ZuidFeijenoord2225325557703415 

 

Tot ziens, het Team-Kinderavondvierdaagse Kop van Zuid

Archief


Per maand