sponsoren

Robeco
 
 
Hoeveel kilometer loop jij?
home  > nieuws  > dag 3 - 18 september 2019

Dag 3 - 18 september 2019

Dollen met De Kaap

Wat waren we blij en opgelucht toen we weer veilig terugkeerden in onze eigen, fijne wijk: Katendrecht is prachtig maar het blijft toch een voormalige Rosse Buurt, Ja toch, Nee dan?

Na een flitsende start, via Het Stootblok en Pincoffsweg (wat een heerlijke, ferme Rotterdamse namen zijn dat eigenlijk) volgde een goed uitgevoerde oversteek van de Laan op Zuid; wel fijn dat we dit jaar van die stoere  verkeersregelaars hebben, en overspoelden we het metrostation Wilhelminaplein. Het leek wel ‘Ontdek Je Plekje’, ook ik was nog nooit in die tunnel geweest. Sommige ouders dachten de Metro te pakken en zo een paar kilometer af te snijden, maar deze werden op kordate wijze terug in het gelid gebracht. Via Mickey Mouse (altijd veel ongedierte rondom de haven) en de Rijnhavenbrug - had die brug niet een andere (bij)naam – kwamen we op Katendrechtse grond. Afgeleid door alle geneugten die de lokale cafe’s en restaurants te bieden hebben, en na ettenlijke Hollandse ‘doorzonwoningen’ en flatgebouwen gepasseerd te zijn, kwamen we dan toch weer veilig Thuis ‘op Galgenoord’, eeuuuhh Feijenoord.

Dat voor wat betreft de wandeling; nu naar de statistieken: van de 211 ingeschreven kinderen zijn er 11 nooit gestart en zijn er 23 kinderen pas dinsdag begonnen (zij kunnen dus maximaal 3x lopen; doe dat ook i.v.m. het ‘recht’ op een medaille). Volgends de officiele regelementen maken vijf kindjes geen kans meer op een medaille.... . Terug naar de naakte feiten: totaal legden we tot heden 15,56 kilometer af, overbrugden we 78 hoogtemeters en passeerden we 29 bruggen (waarvan sommigen meerdere keren). Ik noem dit Feiten, maar eigenlijk verzin ik deze getallen gewoon ter plekke.

Morgen alweer de laatste wandeldag alhoewel, jullie kunnen dit gewoon blijven voortzetten en dagelijks of toch minstens eens per week een rondje wandelen: gezond, goedkoop, makkelijk. Denk daarbij ook eens na over een nieuwe wandelroute voor volgend jaar; we staan open voor ideeen.

Graag doen we u nog twee suggesties: (1) let goed op je kinderen en op die van anderen, want morgen lopen we heel lang langs het water, en op sommige stukken is het erg smal! Wij als organisatie hebben geen zin om bij onze verzekeraar te moeten komen uitleggen dat er een kind te water raakte, tenzij je kind Maarten van de Weide is natuurlijk; (2) Zorg voor een klein aardigheidje voor je kind(eren), en neem ook iets extra’s mee voor 1-2 andere kinderen die wellicht geen klein cadootje ontvangen aan het einde van de wandeltocht. Zo krijgt iedereen iets; Nobody Wins, Unless Everybody Wins.

Morgen op het plein voor de Jumbo wacht de Fanfare ons op, en samen lopen we naar de Speeltuin.  Oproep aan de achterste lopers: probeer een tandje harder te lopen, het kost niets extra. Oproep aan de voorste lopers: wees lief voor elkaar, stop af en toe, en zoals het vandaag ging was het Top.

Zo, nu op naar de boodschappen, want geld moet rollen: dit jaar zijn onze sponsoren: LokkerbolHunter Douglas, FlexxGroup, Opzoomeren, Robeco, Deltaport Donatiefonds, Maandag, Lekker Fit, Bimbola, en de Bloementeler WNWIKV.

Kom op met die fantastische foto’s, via onze feestboek pagina: https://m.facebook.com/pages/category/Event/Avondvierdaagse-kop-van-ZuidFeijenoord-2225325557703415 

Tot morgen, 

Team-Kinderavondvierdaagse Kop van Zuid

Archief


Per maand