sponsoren

Maandag
 
 
Hoeveel kilometer loop jij?
home  > nieuws  > don't look back

Don't look back

Positivo's kijken graag vooruit

De gebeurtenissen van de laatste avond

 • Gelukkig is het alweer bijna zover; de 2e editie van onze Kinder Avondvierdaagse Kop van Zuid/Feijenoord gloort alweer aan de horizon. Voor de uitspraak en definitie van 'gloren'; https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8f/Nl-gloren.ogg             https://nl.wiktionary.org/wiki/gloren;
 • Komende week evalueren we met ons 'core team' (Dorien, Lijanne, Lula, Merlijn, Natascha - netjes in alfabetische volgorde zoals jullie zien) wat er zoal goed ging, wat ging er mis, en wat zou beter kunnen. Als het aan mij ligt zal het met name dat 1e zijn, beter te focussen op hetgeen je goed doet; https://www.marcusbuckingham.com/rwtb/invest-in-your-strengths-2/.     En stemmen we af over de geplande datum voor de 2e editie van deze wel zeer goed geslaagde Kinder Avondvierdaagse;
 • Idealiter houden we de Nationale Avondvierdaagse periode aan, echter een en ander afhankelijk van Pinksteren, Ramadan, schoolreisjes en CITO toetsen. Overigens, kinderen die in de laagste groepen al een Cito moeten doen???? Vroeger deden wij alleen een Cito toets in klas 6 (groep 8) en kijk nu: we organiseren een vierdaagse, hebben werk, voeden kinderen op en zijn nog tevreden ook (meestal dan toch); maar a la: laat ik nu niet mijn persoonlijke mening op jullie botvieren ;)
 • We gaan er natuurlijk van uit dat iedereen die dit jaar meedeed, zowel kinderen als vrijwilligers, komende editie ook gewoon weer meedoen: alleen igv hele gegronde redenen kunnen jullie afhaken;
 • Vind je het leuk om te helpen; laat je horen, een evenement als dit kan alleen doorgaan met voldoende, gemotiveerde vrijwilligers. 
 
We ontkomen er niet aan om toch nog even terug te blikken op gisteren:
 • Het weer was Toppie Joppie; beter kan eigenlijk niet, stel je voor dat we vier dagen in de stromende regen hadden moeten lopen?
 • De mooiste route, en de langste, was duidelijk voor het laatst bewaard. We wonen echt in een hele mooie stad.
 • Het lint dat we gebruikten om de kopgroep in toom te houden werkte wonderwel goed; het zijn de kleine dingen die het doen - het tempo zakte daarmee overigens wel enorm, maar de fanfare had toch nog niet betaald gekregen, dus die wachtten netjes tot we bij de supermarkt waren (vandaar mijn advies: boter bij de vis; niet eerder, niet later!).
 • Weermaals een paar fantastische acties gezien van verkeersregelaars, en ook de knippers waren in bloedvorm. Er was zelfs een knipper met een perforator; over oplossingsgericht denken gesproken.
 • Zelfs de politie kwam nog even langs en zag dat het goed was!
 • Bijna 80% van de kinderen liep 4 keer: dat zien we graag.
 • In totaal liepen we 21,35 km maar we hebben kinderen gezien die minstens het dubbele hebben gelopen. Dat zijn welliswaar slechts 1,200 kcal; het positieve is dat we die er dit weekend wel weer lekker bij kunnen eten!!
 • En niet onbelangrijk: de kinderen vonden het geweldig: ze hebben fijn gewandeld, hebben nieuwe vriendjes gemaakt, hebben gezien hoe mooi onze wijk eigenlijk is, kegen en een medaille, een ijs en een mooie bidon. En ze hebben zich uitstekend gedragen! Ook onze complimenten aan de kindjes van 4 jaar, en degenen die niet gewend zijn veel te lopen: super goed gedaan. 
Afsluitend:
Allereerst: bedankt aan alle sponsoren: AH, StarMarket, Ava Beauty Bar, De Wijkverpleging, Borgo d'Agneto, Hunter Douglas, Lokkerbol Makelaardij, Opzoomeren. We weten jullie komende voorjaar te vinden, en dat is geen loze belofte ;)
En natuurlijk ook:
 1. Bedankt voor jullie inzet en aanwezigheid
 2. Bedankt vrijwilligers: jullie zijn, en kregen allemaal, kanjers 
 3. Enorm bedankt Core Team
 4. Wat moet ik in vredesnaam vanavond eens gaan doen? Net als wielrenners na hun carriere, ben ik bang voor het zwarte gat.....

Tot de volgende editie!

Archief


Per maand